PATE 2 -hanke

parikkala_vaakunaPATE 2 -hanke 2016 – 2018
Parikkalan seudun työllisyyden edistäminenindex

PATE 2 -hanke 2016 – 2018 on Laptuote-säätiön Parikkalan kunnan alueella toteuttama hanke. Se toteutetaan Kaakkois-Suomen TE-toimiston (työllisyyspoliittinen avustus) ja Parikkalan kunnan rahoituksella.

Hankkeella vaikutetaan Parikkalan kunnan alueen työllisyyteen. Kohderyhmänä ovat pitkään työttömänä olleet työnhakijat, osatyökykyiset sekä nuoret ja maahanmuuttajat. Keskeisenä toimenpiteenä on tarjota työkokeilu- ja palkkatukityömahdollisuuksia Kiipolan työhönvalmennuskeskuksen työpajoilla. Yksilö- ryhmä- ja työvalmennuksen keinoin hankkeen asiakkaita valmennetaan eteenpäin työhön ja/tai ammatillisiin opintoihin asiakkaan omien tavoitteiden pohjalta. Tavoitteena on löytää yksilöllisiä työllistymis- ja koulutusratkaisuja.

Hankkeen palveluihin ohjaudutaan Kaakkois-Suomen TE-toimiston ja Etelä-Karjalan työvoiman palvelukeskuksen kautta. Hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä lähettäjätahon sekä alueen yrittäjien kanssa työkokeilu-, palkkatuki- ja edelleensijoituspaikkojen löytämiseksi.

Yhteyshenkilö
Anna-Kaarina Gardemeister
040 759 3952

 

Kiipolan työhönvalmennuskeskuksen toiminta:
• Työvalmennus- ja työtoiminta
• Kuntouttava työtoiminta
• Nuorten työpajatoiminta
• PATE-hanke: yksilö-, ryhmä- ja työvalmennus palveluiden keinoin asiakkaiden ohjaamista eteenpäin työhön ja/tai ammatillisiin opintoihin
Toimintaan ohjaudutaan mukaan Etelä-Karjalan työvoiman palvelukeskuksen tai Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimiston kautta. Kohderyhmänä ovat alueella asuvat heikossa työmarkkina-asemassa olevat henkilöt kuten pitkäaikaistyöttömät, ikääntyvät, ammattikouluttamattomat, nuoret ja osatyökykyiset.

Työpajat
Työpajat tarjoavat työkokeilu- tukityöllistymis- ja työssäoppimispaikkoja kaikille Kiipolan työhönvalmennuskeskuksen asiakkaille. Työtehtävät vaihtelevat myymälän asiakaspalvelutehtävistä, huonekalujen kunnostukseen ja palvelupajan kotisiivouksiin.

Työpajoja ovat:
• Kierrätyskeskus- ja myymälä
• Tekstiilityöt ja uusiotuotteet
• Puutyöt
• Huonekalujen kunnostus- ja verhoilu
• Palvelupaja
• Mediapaja

Kierrätyskeskuksen toimintaan kuuluu myös yksityishenkilöille tarkoitettu sähkö- ja elektroniikka romun keräys eli SER-kierrätys.
Palvelupajalta voit tilata apua kotitöihin kuten siivoukseen, piha- ja puutarhatöihin sekä pieniin remontteihin. Kuljetuspalvelut myös lähiseudulle.

Etsivä nuorisotyö
Kiipolasta käsin toimii myös Etsivä Näreaho.
Lue lisää täältä – Laptuotteen Etsivät
KIERRÄTYSMYYMÄLÄ
Kiipolantie 2
59100 PARIKKALA
0400 225 090
plamyymala{ät}laptuote.fi

Avoinna
MA-PE
10.00-16.00
LA-SU
Suljettu

YHTEYSTIEDOT
Irmeli Hämäläinen

Kierrätyskeskus

040 575 9788

etunimi.sukunimi@laptuote.fi

Ilse Luukas

Yksilövalmennus

040 590 6009

etunimi.sukunimi@laptuote.fi

Eija Europaeus

Työvalmentaja

040 575 9788

etunimi.sukunimi@laptuote.fi

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial