Parikkala

PATE 2 -hanke 2016 – 2018 Parikkalan seudun pulp_poyta_työllisyyden edistäminen

PATE 2 -hanke 2016 – 2018 on Laptuote-säätiön Parikkalan kunnan alueella toteuttama hanke. Se toteutetaan Kaakkois-Suomen TE-toimiston (työllisyyspoliittinen avustus) ja Parikkalan kunnan rahoituksella.

Hankkeella vaikutetaan Parikkalan kunnan alueen työllisyyteen. Kohderyhmänä ovat pitkään työttömänä olleet työnhakijat, osatyökykyiset sekä nuoret ja maahanmuuttajat. Keskeisenä toimenpiteenä on tarjota työkokeilu- ja palkkatukityömahdollisuuksia Kiipolan työhönvalmennuskeskuksen työpajoilla. Yksilö- ryhmä- ja työvalmennuksen keinoin hankkeen asiakkaita valmennetaan eteenpäin työhön ja/tai ammatillisiin opintoihin asiakkaan omien tavoitteiden pohjalta. Tavoitteena on löytää yksilöllisiä työllistymis- ja koulutusratkaisuja.poydan_teko_

Hankkeen palveluihin ohjaudutaan Kaakkois-Suomen TE-toimiston ja Etelä-Karjalan työvoiman palvelukeskuksen kautta. Hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä lähettäjätahon sekä alueen yrittäjien kanssa työkokeilu-, palkkatuki- ja edelleensijoituspaikkojen löytämiseksi.

Yhteyshenkilö
Anna-Kaarina Gardemeister
040 759 3952

 

Kiipolan työhönvalmennuskeskuksen toiminta

 • Työvalmennus- ja työtoiminta
 • Kuntouttava työtoiminta
 • Nuorten työpajatoiminta
 • PATE-hanke:
  • Asiakkaiden ohjaamista eteenpäin työhön sekä ammatillisiin opintoihin yksilö-, ryhmä- ja työvalmennuspalveluiden keinoin

Toimintaan ohjaudutaan mukaan Etelä-Karjalan työvoiman palvelukeskuksen tai Kaakkois-Suomen TE-toimiston kautta. Kohderyhmänä ovat alueella asuvat heikossa työmarkkina-asemassa olevat henkilöt kuten pitkäaikaistyöttömät, ikääntyvät, ammattikouluttamattomat, nuoret ja osatyökykyiset.

Työpajat

Työpajat tarjoavat työkokeilu- tukityöllistymis- ja työssäoppimispaikkoja kaikille Kiipolan työhönvalmennuskeskuksen asiakkaille. Työtehtävät vaihtelevat myymälän asiakaspalvelutehtävistä huonekalujen kunnostukseen ja palvelupajan kotisiivouksiin.

Työpajoja ovat:

 • Kierrätyskeskus- ja myymälä
 • Tekstiilityöt ja uusiotuotteet
 • Puutyöt
 • Huonekalujen kunnostus- ja verhoilu
 • Palvelupaja
 • Mediapaja

Kierrätyskeskuksen toimintaan kuuluu myös yksityishenkilöille tarkoitettu sähkö- ja elektroniikkaromun keräys eli SER-kierrätys.
Palvelupajalta voit tilata apua kotitöihin kuten siivoukseen, piha- ja puutarhatöihin sekä pieniin remontteihin. Kuljetuspalvelut myös lähiseudulle.

Etsivä nuorisotyö
Kiipolasta käsin toimii myös Etsivä Päivi Hämäläinen. Lue lisää täältä

KIERRÄTYSMYYMÄLÄ
Kiipolantie 2 59100 PARIKKALA 0400 225 090

eija.europaeus{ät}laptuote.fi
Avoinna MA-PE 10.00-16.00
LA-SU Suljettu
PALVELUPAJA
siivoukset, piha- ja puutarhatyöt, remonttityöt
040 751 9971

YHTEYSTIEDOT
Eija Europaeus
Kierrätyskeskus
040 575 9788

Ilse Luukas
Yksilövalmennus
040 590 6009

Päivi Hämäläinen
Etsivä nuorisotyö
040 723 7228

Pentti Pirinen
Puutyöt
040 176 6232

Pekka Jantunen
Mediapaja
040 668 5684

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial