PATE 2 -hanke

parikkala_vaakunaPATE 2 -hanke 2016 – 2018
Parikkalan seudun työllisyyden edistäminen

PATE 2 -hanke 2016 – 2018 on Laptuote-säätiön Parikkalan kunnan alueella toteuttama hanke. Se toteutetaan Kaakkois-Suomen TE-toimiston (työllisyyspoliittinen avustus) ja Parikkalan kunnan rahoituksella.

Hankkeella vaikutetaan Parikkalan kunnan alueen työllisyyteen. Kohderyhmänä ovat pitkään työttömänä olleet työnhakijat, osatyökykyiset sekä nuoret ja maahanmuuttajat. Keskeisenä toimenpiteenä on tarjota työkokeilu- ja palkkatukityömahdollisuuksia Kiipolan työhönvalmennuskeskuksen työpajoilla. Yksilö- ryhmä- ja työvalmennuksen keinoin hankkeen asiakkaita valmennetaan eteenpäin työhön ja/tai ammatillisiin opintoihin asiakkaan omien tavoitteiden pohjalta. Tavoitteena on löytää yksilöllisiä työllistymis- ja koulutusratkaisuja.

Hankkeen palveluihin ohjaudutaan Kaakkois-Suomen TE-toimiston ja Etelä-Karjalan työvoiman palvelukeskuksen kautta. Hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä lähettäjätahon sekä alueen yrittäjien kanssa työkokeilu-, palkkatuki- ja edelleensijoituspaikkojen löytämiseksi.

Yhteyshenkilö
Anna-Kaarina Gardemeister
040 759 3952

 

Kiipolan työhönvalmennuskeskuksen toiminta:
• Työvalmennus- ja työtoiminta
• Kuntouttava työtoiminta
• Nuorten työpajatoiminta
• PATE-hanke: yksilö-, ryhmä- ja työvalmennus palveluiden keinoin asiakkaiden ohjaamista eteenpäin työhön ja/tai ammatillisiin opintoihin
Toimintaan ohjaudutaan mukaan Etelä-Karjalan työvoiman palvelukeskuksen tai Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimiston kautta. Kohderyhmänä ovat alueella asuvat heikossa työmarkkina-asemassa olevat henkilöt kuten pitkäaikaistyöttömät, ikääntyvät, ammattikouluttamattomat, nuoret ja osatyökykyiset.

Työpajat
Työpajat tarjoavat työkokeilu- tukityöllistymis- ja työssäoppimispaikkoja kaikille Kiipolan työhönvalmennuskeskuksen asiakkaille. Työtehtävät vaihtelevat myymälän asiakaspalvelutehtävistä, huonekalujen kunnostukseen ja palvelupajan kotisiivouksiin.

Työpajoja ovat:
• Kierrätyskeskus- ja myymälä
• Tekstiilityöt ja uusiotuotteet
• Puutyöt
• Huonekalujen kunnostus- ja verhoilu
• Palvelupaja
• Mediapaja

Kierrätyskeskuksen toimintaan kuuluu myös yksityishenkilöille tarkoitettu sähkö- ja elektroniikka romun keräys eli SER-kierrätys.
Palvelupajalta voit tilata apua kotitöihin kuten siivoukseen, piha- ja puutarhatöihin sekä pieniin remontteihin. Kuljetuspalvelut myös lähiseudulle.

Etsivä nuorisotyö, Parikkala

Etsivä nuorisotyöntekjä
Virtanen Ronny
040 723 7228

KIERRÄTYSMYYMÄLÄ
Kiipolantie 2
59100 PARIKKALA
0400 225 090

Avoinna
MA-PE         10.00-16.00
LA-SU            Suljettu

YHTEYSTIEDOT

Eija Europaeus

Työ- ja yksilövalmentaja

040 575 9788