Parikkala

PATE 3 -hanke 2019 – 2020 Parikkalan seudun työllisyyden edistäminen

PATE 3 -hanke on Laptuote-säätiön Parikkalan kunnan alueella toteuttama hanke. Se toteutetaan Kaakkois-Suomen TE-toimiston työllisyyspoliittisella avustuksella.

Kohderyhmänä ovat pitkään työttömänä olleet työnhakijat, osatyökykyiset sekä nuoret ja maahanmuuttajat. Hankkeen aikana henkilöt työskentelevät Kiipolan työhönvalmennuskeskuksen työpajoilla työkokeilu- tai palkkajaksolla. Yksilö- ryhmä- ja työvalmennuksen keinoin hankkeen asiakkaita valmennetaan eteenpäin työhön ja/tai ammatillisiin opintoihin asiakkaan omien tavoitteiden mukaisesti. Tavoitteena on löytää yksilöllisiä työllistymis- ja koulutusratkaisuja sekä vaikuttaa Parikkalan kunnan alueen työllisyyteen.

Hankkeen palveluihin ohjaudutaan Kaakkois-Suomen TE-toimiston ja Etelä-Karjalan työvoiman palvelukeskuksen kautta. Hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä lähettäjätahon sekä alueen yrittäjien kanssa työpaikan, työkokeilu-, palkkatuki- ja edelleensijoituspaikkojen löytämiseksi.

Yhteyshenkilö
Anna-Kaarina Gardemeister
040 759 3952

Kiipolan työhönvalmennuskeskuksen toiminta

  • Työvalmennus- ja työtoiminta
  • Kuntouttava työtoiminta
  • Nuorten työpajatoiminta
  • PATE 3 -hanke: Asiakkaiden ohjaamista eteenpäin työhön sekä ammatillisiin opintoihin yksilö-, ryhmä- ja työvalmennuspalveluiden keinoin

Toimintaan ohjaudutaan mukaan Etelä-Karjalan työvoiman palvelukeskuksen tai Kaakkois-Suomen TE-toimiston kautta.

Työpajat

  • Kierrätysmyymälä ja tekstiili
  • Puutyöt
  • Huonekalujen kunnostus
  • Atk- ja mediapaja
  • Palvelupaja

Työpajat tarjoavat työkokeilu- tukityöllistymis- ja työssäoppimispaikkoja kaikille Kiipolan työhönvalmennuskeskuksen asiakkaille. Työtehtävät vaihtelevat myymälän asiakaspalvelutehtävistä huonekalujen kunnostukseen, palvelupajan kotisiivouksiin ja atk- ja mediapajan työtehtäviin.

Kierrätyskeskuksen toimintaan kuuluu myös yksityishenkilöille tarkoitettu sähkö- ja elektroniikkaromun keräys eli SER-kierrätys. Palvelupajalta voit tilata apua kotitöihin kuten siivoukseen, piha- ja puutarhatöihin sekä muuttoihin. Tarjoamme myös kuljetuspalveluja lähiseudulle.

Kiipolasta käsin toimii myös Parikkalan Etsivä nuorisotyö.

KIERRÄTYSMYYMÄLÄ Kiipolantie 2

59100 PARIKKALA

0400 225 090

Avoinna
MA-PE         10.00-16.00
LA-SU            Suljettu

YHTEYSTIEDOT

 

Kierrätysmyymälä ja tekstiili

Irmeli Hämäläinen, 040 575 9788

 

Puutyöt

Pentti Pirinen, 040 176 6232

 

ATK ja Mediapaja Parikkala

Pekka Jantunen, 040 668 5684

 

Yksilö- ja ryhmävalmentaja
Etsivä nuorisotyö, Parikkala

Ronny Virtanen, 040 723 7228

 

Palvelupaja, Parikkala

siivoukset, piha- ja puutarhatyöt, muutot ja kuljetukset, 040 575 9788